Nova Covid-19 pravila: S potvrdom na sprovod, sućut bez kontakta

Nova Covid-19 pravila: S potvrdom na sprovod, sućut bez kontakta

Ovim putem obavještavamo sve građane koji se spremaju na pogreb da od dana 16. studenoga vrijede nova pravila na zagrebačkim Gradskim grobljima.

Prema odluci Stožera civilne zaštite u prostorije Gradskih groblja od utorka 16. studenog može se ući isključivo uz predočenje Covid-19 potvrde, obavijestili su nas iz te institucije.

Odluka se odnosi na sve partnere koji ispostavljaju robu i usluge Podružnici Gradskih groblja, odnosno na sve svećenike, glazbenike, cvjećare, fotografe… Bez valjane potvrde oni neće moći pristupiti odarnicama, mrtvačnicama i radnim prostorijama Gradskih groblja. Isto vrijedi i za posjetitelje.

Naime, prema spomenutoj odluci Stožera ograničen je i broj osoba na 50 u zatvorenom prostoru. Sukladno tomu, u velikoj i maloj dvorani Krematorija može prisustvovati najviše 50 posjetitelja također uz predočenje Covid-19 potvrde.

Obitelj preminulih može boraviti u odarnicama, ako imaju potvrde, a sućut valja izražavati bez kontakta te bez pristupa odru, poručili su nam iz Gradskih groblja Zagreb.