Postupak u slučaju smrti

Što učiniti u trenutku smrti?

Smrtni slučaj u kući -  kada smrt nastupi u kući, prvo što treba učiniti je nazvati policiju na tel. 192, koja zaprima podatke o preminuloj osobi i mjestu gdje se njezino tijelo nalazi. 
U roku 2 - 4 sata dolazi liječnik - mrtvozornik koji obavlja pregled pokojne osobe i daje DOZVOLU ZA UKOP i POTVRDU O SMRTI.

Kada obavijestite policiju, kontaktirajte našu Službu za organizaciju pogreba na tel.
01 / 4557 211

radi prijave i početka organizacije pogreba preminule osobe.
 
Ukoliko liječnik - mrtvozornik odluči da je potrebna obdukcija pokojnika, obavijestit će Dežurnu službu Grada Zagreba da preuzme pokojnika i preveze tijelo na Zavod za sudsku medicinu.
U međuvremenu naručitelj pogreba bi trebalo doći u ured Službe za organizaciju pogreba u Gajevoj 28  (prepoznatljiv ulaz po izlozima sa osmrtnicama) ili u Bjelovarsku 15 - Sesvete, te započeti sa organizacijom pogreba. 

Poslije uredovnog vremena, na raspolaganju Vam je dežurni referent na broju mobitela
091 / 4557 219
koji će zaprimit podatke o preminuloj osobi, te uputiti dežurnu ekipu kako bi se mogao izvršiti prijevoz pokojnika na Krematorij ili groblje u dogovoru sa obitelji pokojnika. 

Smrtni slučaj u domu za starije i nemoćne ili udomiteljstvu - kada smrt nastupi u domu za starije ili nemoćne ili udomiteljstvu, djelatnici službe ili ovlaštene osobe navedenih ustanova obavještavaju o tome liječnika mrtvozornika te obitelj preminule osobe.
Obitelj preminule osobe kontaktira Službu za organizaciju pogreba i u dogovoru sa referentom Službe započinje proces organizacije pogreba, odijevanja te prijevoza tijela pokojnika. 

Smrtni slučaj u bolnici - nakon što obitelj preminule osobe zaprimi obavijest o smrti iz bolnice, prvo se treba obratiti Službi za organizaciju pogreba, Gajeva 28 ili u naš ured u Sesvetama, Bjelovarska 15, gdje će dobiti konkretne i pravovaljane informacije te će se započeti sa organizacijom pogreba.
 

  ZA SVE KONKRETNE UPITE, KONTAKTIRAJTE NAS NA TEL. 

01 / 4557 211 ILI DEŽURNI MOBITEL 091 / 4557 219 .